Shop navigation

Is een plant uit de klaverzuringfamilie (Oxalidaceae) Het is een overblijvende, bossige, tot 30 cm hoge, kruidachtige plant. De plant produceert zes tot acht knollen met een witte, gele of rossige kleur.
Het oppervlak van de knollen is onregelmatig gevormd.
De knollen hebben een zoetige smaak, maar afhankelijk van het gehalte aan oxaalzuur een licht bittere smaak.
De bittere smaak kan verdwijnen door de knollen meerdere dagen in de zon te leggen, waardoor het oxaalzuur wordt omgezet.
De knollen worden gekookt, gebakken, gefrituurd, zoetzuur ingelegd of rauw met suiker gegeten.
De bladeren en de jonge stengels kunnen worden gekookt of rauw aan salades worden toegevoegd.
De oca is meer dan zesduizend jaar geleden gedomesticeerd in de Andes in Ecuador en Peru.
De plant groeit op hoogtes tot 4000 m.
De oca wordt geteeld in de bergen van Midden- en Zuid-Amerika en in Nieuw-Zeeland.
Leverbaar in pot vanaf eind maart, het gesneden blad vanaf april.

Ben je geïnteresseerd in dit product. Laat ons uw adres en telefoonnummer gecontacteerd te worden door onze diensten.

Naam *

Voornaam *

Bedrijf *

Postcode *

E-mail *

Telefoon *

* Vul alle verplichte velden

Geen bijkomende informatie
Gelijkaardig(e) artikel(s)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende producten :

Back to Top