Volg het nieuws van Sanguisorba

Blijft u graag op de hoogte? Dan raden wij u aan om deze pagina regelmatig eens te raadplegen.

Seizoenslijst

Sanguisorba werkt ook voor de horeca (Sanguisorba Resto). Daardoor kunnen we tijdens het seizoen (april tot eind november) verse kruiden, eetbare bloemen en groenten aanbieden. Voor het aanbod stuur ons een mailtje met vermelding seizoenslijst: info@sanguisorba.be.

Pimpernelle

Pimpernelle is Sanguisorba's kruidige oertrippel, een oertripel met verse kruiden volgens een nieuw recept (naargelang het seizoen). Het bier heeft een alcoholgehalte van 8%. Op vraag van onze klanten is de Pimpernelle nu ook te verkrijgen in 0.33cl flesjes. Tripel Pimpernelle 4 x 0.33 cl kost 8.00 € en is enkel verkrijgbaar op de kwekerij.

Bakkerij De Schutter Lievevrouwestraat 8 in Ranst verkoopt Pimpernelle brood, een volkoren broodje met onder andere Pimpernelle bier erin.

Onze Keuken

Van "Onze keuken" willen we een plek maken om te inspireren, te ontmoeten, te leren en te genieten met onder meer een maandelijkse restaurantavond.  Op regelmatige basis zal een andere kok een eigen interpretatie geven van seizoensgericht koken. Na een korte botanische inleiding kan u genieten van een verrassend diner. Plaatsen zijn beperkt en ervaring is uniek.

Kook-battles

Deze 'battles' zijn eigenlijk inspiratiemomenten rond producten die minder gekend zijn, maar daarom niet minder rijk aan smaak.  Na een korte botanische inleiding gaan we het veld op om het centrale product te plukken. Een kok zal nadien enkele tips & tricks geven en een voorbeeld van wat je kan maken. Dan is het aan de groep. Elkaar inspireren, uitdagen, proeven en testen.

Open cursussen

Informatieve en praktische cursussen rond verschillende thema's in kleine groep.

Een greep uit het aanbod:
- Bodem, de ruggengraat van de tuin
- Plantenkeuze, welke combinaties werken goed
- Hoe verwerken van groenten en kruiden
- Basisbereidingen met onbekende groenten

Hiernaast blijven de rondleidingen eventueel in combinatie met lepelhapjes ook nog steeds mogelijk. Hiervoor dient u zelf een groep van minstens 8 personen samen te stellen. Meer info onder de rubriek cursussen.

Verhuur locatie

De keuken kan gehuurd worden inclusief  opkuis en gebruik van materiaal voor 250€. Men kan ook kiezen om bij de keuken een basisrondleiding te boeken en het gebruik van kruiden en groenten voor een eigen maaltijd te plukken (400€). Er is plaats voor 28 personen.

Info

Je kan ons een mailtje sturen met vermelding activiteiten en wij houden u op de hoogte van onze planning. Wilt u graag nog wat extra informatie over onze nieuwsberichten? Neem dan vandaag nog contact op met Kwekerij Sanguisorba in Ranst.

Back to Top