Broechemlei 95
2520 Ranst
0472 43 49 910472 43 49 91

Maak kennis met onze workshops en cursussen

Sanguisorba - Cursussen

Hoe gaan we te werk

U stelt zelf een groep samen. 

We beginnen vanaf 12 personen tot 20 personen.

Wordt de groep groter dan 20 personen dan splitsen we de groep op.

We spreken samen een datum af en welke cursus of combinatie je wil.

Zie hieronder welke mogelijkheden we bieden.

Basiscursus vergeten groenten

We starten steeds met de basisrondleiding. Tijdens deze wandeling door de kwekerij krijg je een idee van wat allemaal mogelijk is met planten. De basisrondleiding kan uitgebreid worden met lepelhapjes van seizoensgebonden groenten, bereid door een professionele kok. In overleg met de chef kunnen de lepelhapjes vervangen worden door een lunch of een diner. De basisrondleiding kan ook gecombineerd worden met de fermentatieworkshop.

 

Basiscursus 

Duur: 1 uur

Kostprijs: € 12.50 per persoon 

Deze cursus omvat een rondleiding op de kwekerij. Uitleg over onze gewassen en het gebruik ervan worden gegeven tijdens een ontspannende wandeling gegeven door Bart Belmans. Achteraf drinken we een tasje verse  kruidenthee. Er is gelegenheid tot nababbel en plantenaankoop.

Basiscursus en basisworkshop wilde fermentatie

Duur: 2 uur

Kostprijs: rondleiding, demo en proeverijen  € 35 per persoon

Eerst vindt de basiscursus plaats. Na de wandeling komen we bij Liesbet Wouters van Santé. Zij is reeds jarenlang een vast gezicht op de kwekerij in Ranst. Liesbet heeft zich verdiept in de wereld der wilde fermentatie en wil je graag kennis laten maken met wat er allemaal borrelt in deze wereld. Tijdens deze introductie krijg je een beeld van wat er allemaal kan worden gefermenteerd, hoe en waar dit allemaal gebeurt en krijg je de kans om enkele fermenten te proeven.

Basiscursus en kookcursus

Duur: 2 uur

Kostprijs: rondleiding, demo en proeverijen  € 35 per persoon

Eerst vindt de basiscursus plaats. Na de wandeling komen we bij onze chef aan. Onze chef-kok is Marcus Verret van Saillart. Er worden een aantal gerechten klaargemaakt die we kunnen proeven aan de hand van lepelhapjes. Deze bereidingen worden gevolgd door een botanische en culinaire uitleg.

Graag meer info over onze workshops of wil je je inschrijven? Neem gerust contact op met Sanguisorba in Ranst.

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Alles weigeren
Instellingen aanpassen
Sta alles toe